De buurtvereniging werd ruim 10 jaar geleden nieuw leven ingeblazen door Hans Goossens, Renate Wolters en Willie Pluijm. Hoewel de activiteiten moeizaam op gang kwamen, viert de buurtvereniging dit jaar wel haar 35ste verjaardag. Het ledental groeide gestaag naar de huidige 80 gezinnen met tussen de 250-300 leden. Inmiddels is de buurtvereniging een van de meest actieve buurtverenigingen van Best. Regelmatig halen ze de media door de soms groot(s) aangepakte activiteiten waar niet alleen de leden, maar ook alle ander wijkbewoners aan mogen deelnemen. Wijkactiviteiten tijdens NL Doet en Nationale Burendag zijn daar maar enkele voorbeelden van. Zo hebben afgelopen jaar bewoners, wethouders en burgemeester geholpen om het zwerfafval in onze wijk op te ruimen. Tevens zijn bestuursleden door Nextdoor benoemd tot “beste buur”.

Ook dit jaar worden de leden goed beziggehouden met leuke activiteiten. Activiteiten die niet alleen bekostigd worden door de ledencontributie, maar ook door bijvoorbeeld de kofferbakmarkt die jaarlijks wordt georganiseerd op het evenemententerrein. Bijna elke maand heeft de buurtvereniging wel 1 à 2 activiteiten waaraan kan worden deelgenomen. Leden krijgen daarbij uiteraard korting op de deelnameprijs.

Na de zomervakantie wordt alles uit de kast gehaald om het jubileumjaar op grootse wijze af te sluiten. Tijdens de Nationale Burendag op 22 september wordt een slotfeest georganiseerd. Hoewel het programma nog niet geheel is vastgelegd, komen er op het evenemententerrein o.a. een springkussen voor de jongste buurtbewoners, Oudhollandse spellen voor de jeugd en is het de bedoeling dat livemuziek de middag nog leuker en gezelliger zal maken.

Als slot van deze dag zal er een frietkar het veld op rijden waar de deelnemers kunnen genieten van een heerlijke puntzak friet met een lekkere snack. Het gehele feest wordt gefinancierd met een bijdrage uit het buurtbudget en door sponsors.
Voor deze dag worden alle bewoners uit de wijk De Leeuwerik uitgenodigd. Dus ook de niet-leden. Opgeven voor deze familiedag kunt u door een mail te sturen naar leeuwerik2017@hotmail.com. Ook kunt u daar terecht voor meer informatie over de activiteiten, lidmaatschap en sponsoring.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.